Bosch realiseert een beslissende doorbraak in dieseltechnologie

Bosch maakt einde aan dieselhaat, maakt motoren wel schoon

De Duitse leverancier van z’n beetje alle onderdelen van uw auto, claimt dat ze een doorbraak heeft bereikt waardoor dieselmotoren tot maar een tiende van de wettelijk toegestane hoeveelheid stikstof uitstoten.

Bosch CEO Volkmar Denner zegt dat zijn bedrijf een “beslissende doorbraak in dieseltechnologie” gedaan heeft. Deze komt in de vorm van nieuwe componenten voor een dieselmotor die de uitstoot van NOx tot een tiende van de wetgeving van 2020 beperken. “De testvoertuigen, die uitgerust zijn met de geavanceerde technologie, hebben een gemiddelde uitstoot van slechts 13 milligram stikstofoxide per kilometer. Ze blijven daarmee onder de limiet van 120 milligram, die vanaf 2020 geldig is.”

Het mooiste is dat door deze doorbraak ineens alle dieselhaat onnodig is. Of eigenlijk, bijna alle dieselhaat. Degene met oude verrotte diesels hebben toch echt pech want op die auto’s passen de geheime componenten niet. Daardoor is een groot gedeelte van de rijverboden in steden in een klap overbodig geworden. “Diesel heeft een toekomst. Emissies zijn binnenkort geen probleem meer. Vandaag willen wij voorgoed een halt toeroepen aan de discussies over het einde van diesel.”

Wat de componenten zijn, vertelde Volkmar helaas niet. Het bedrijf wil eerst om tafel met autofabrikanten om te kijken hoe zij de nieuwe technologie kunnen of willen gaan toepassen. Of dat gaat lukken is de vraag want het lijk

Bron: Autobahn.eu

“Na jarenlang Ford te hebben gereden (S-max als laatste), incl. onderhoud bij een officiële merkdealer, was ik begin 2017 toe aan een merk in het hogere segment. Maar dan niet met de hoge onderhoudskosten die horen bij de betreffende merkdealers. Na een lange online zoektocht door heel Nederland, kwam ik uit bij Autovitel in Waalwijk. Gespecialiseerd in ex-lease BMW’s, met uitstekende service- en garantievoorwaarden, een werkplaats met kundige monteurs en heel schappelijke onderhoudstarieven. Inmiddels rijd ik ruim 1,5 jaar een BMW 5-serie; de servicebeurten zijn prima geprijsd, reparaties worden snel en kundig gedaan, zelfs vervangend vervoer is verrassend betaalbaar. Vergeleken...”

DJ S

Klantenbeoordelingen

9.3

“Reeds weer mijn tweede auto gekocht bij Autovitel! Voor mijn vorige auto kreeg ik een eerlijke inruilprijs terug en ik kan weer jaren vooruit met mijn nieuwe BMW 520 Touring.Tot de volgende auto!”

Richard van de WildeLisse
Lees alle reviews

Gerelateerde onderdelen

BMW X5

- Bron: Autoweek - Met een ruimer interieur, een beter onderstel, een hele reeks assistentiesystemen en nieuwe motoren verschijnt de vierde generatie van de BMW...

Bovag over diesels….. fabels en feiten

Sneak preview nieuwe BMW 1-Serie

Geheel in lijn met BMW’s marketingplanning volgen na beelden van een gecamoufleerde prototype nu schimmig belichte platen waarop de nieuwe auto beter te zien is....