Bosch realiseert een beslissende doorbraak in dieseltechnologie

Bosch maakt einde aan dieselhaat, maakt motoren wel schoon

De Duitse leverancier van z’n beetje alle onderdelen van uw auto, claimt dat ze een doorbraak heeft bereikt waardoor dieselmotoren tot maar een tiende van de wettelijk toegestane hoeveelheid stikstof uitstoten.

Bosch CEO Volkmar Denner zegt dat zijn bedrijf een “beslissende doorbraak in dieseltechnologie” gedaan heeft. Deze komt in de vorm van nieuwe componenten voor een dieselmotor die de uitstoot van NOx tot een tiende van de wetgeving van 2020 beperken. “De testvoertuigen, die uitgerust zijn met de geavanceerde technologie, hebben een gemiddelde uitstoot van slechts 13 milligram stikstofoxide per kilometer. Ze blijven daarmee onder de limiet van 120 milligram, die vanaf 2020 geldig is.”

Het mooiste is dat door deze doorbraak ineens alle dieselhaat onnodig is. Of eigenlijk, bijna alle dieselhaat. Degene met oude verrotte diesels hebben toch echt pech want op die auto’s passen de geheime componenten niet. Daardoor is een groot gedeelte van de rijverboden in steden in een klap overbodig geworden. “Diesel heeft een toekomst. Emissies zijn binnenkort geen probleem meer. Vandaag willen wij voorgoed een halt toeroepen aan de discussies over het einde van diesel.”

Wat de componenten zijn, vertelde Volkmar helaas niet. Het bedrijf wil eerst om tafel met autofabrikanten om te kijken hoe zij de nieuwe technologie kunnen of willen gaan toepassen. Of dat gaat lukken is de vraag want het lijk

Bron: Autobahn.eu

“Heb hier een mooie auto gekocht en werd goed geholpen. Ben meteen gewezen op een hele kleine schade die heel netjes gerepareerd is. Zeker aan te bevelen.”

Rob van Erp

Klantenbeoordelingen

9.3

“Mijn vrouw en ik hebben hier 15 september j.l een audi a6 30tdi quatro gekocht.voor de inruil van eenzelde audi hebben we een nette inruil prijs gekregen. NU 4 maanden later rijden we nog steeds...”

Berend SlotsSchiedam
Lees alle reviews

Gerelateerde onderdelen

BMW X5

- Bron: Autoweek - Met een ruimer interieur, een beter onderstel, een hele reeks assistentiesystemen en nieuwe motoren verschijnt de vierde generatie van de BMW...

Sneak preview nieuwe BMW 1-Serie

Geheel in lijn met BMW’s marketingplanning volgen na beelden van een gecamoufleerde prototype nu schimmig belichte platen waarop de nieuwe auto beter te zien is....

Bovag over diesels….. fabels en feiten