Veelgestelde vragen

Als u het voertuig over de openbare weg naar uw bestemming wilt rijden bent u verplicht een 14 of 30-daags Exportkenteken op het voertuig te monteren.

Naast het exportkenteken is ook een verzekering tijdens deze 14 of 30 dagen verplicht. Hiervoor kunt u de groene verzekeringskaart gebruiken, eventueel uitgebreid met pechhulp zodat u onderweg snelle en vakkundige hulp kunt verwachten. Dit internationale verzekeringsbewijs biedt een aansprakelijkheidsverzekering en is 15 of 30 dagen geldig.

Ja, voor iedereen die een BMW rijdt is de APK gratis.

Op zoek naar privé en of zakelijke financial lease mogelijkheden? AutoVitel werkt samen met professionele partijen zodat we u beter kunnen adviseren en een maatwerkoplossing kunnen aanbieden. Onder het kopje ‘ Financial lease ‘ op onze website kunt u kiezen welke vorm van financial lease het beste bij u past. Wij streven ernaar om u, tijdens werktijden, binnen 2 uur van antwoord te voorzien.

AutoVitel Rental hanteert al veel vrije kilometers per periode. In speciale gevallen is ook kilometervrij huren mogelijk. Daaraan zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Indien u kilometervrij wenst te huren is het raadzaam om een offerte op maat aan te vragen via de rode button op de autofiche van het voertuig van uw keuze (klik op informatie aanvragen en geef uw wensen aan).

De onderhoudstechnici van AutoVitel weten als geen ander hoe belangrijk het is om de airco van uw auto in goede conditie te houden. Het functioneren van uw airco is in de winter essentieel om snel van uw beslagen ramen af te komen en in de zomer om de auto koel te houden. Het is verstandig om de airco van uw auto elk jaar te laten nakijken en om het jaar te laten bijvullen met koudemiddel om te voorkomen dat uw airco “droog” loopt.

U kunt bij AutoVitel o.a. terecht voor:
Vervangen van interieur-/pollenfilters;
Airco testen op lekkages;
Airco bijvullen met koudemiddel;
Airco reinigen (ziektekiemen en nare luchtjes verdwijnen).

Op onze website onder het kopje ‘Onderhoud – Airco service’ kunt u een afspraak maken. Wij streven ernaar om u, tijdens werktijden, binnen 2 uur van antwoord te voorzien.

Het is geen enkel probleem om bij AutoVitel Rental in Waalwijk een auto te huren als u een BKR notering heeft. Indien u onze algemene voorwaarden in acht neemt kunt u te allen tijde een auto huren.

Wanneer u naar onze occasion pagina gaat en het desbetreffende voertuig aanklikt waar u geïnteresseerd in bent kunt u op de button proefrit aanvragen klikken voor het maken van een afspraak. Wij streven ernaar om u, tijdens werktijden, binnen 2 uur van antwoord te voorzien.

Wanneer u graag een fotoreportage wilt ontvangen van de uitgevoerde reparatie kunt u dit aangeven bij het brengen van uw auto. Wij zullen ervoor zorgen dat u een foto reportage ontvangt van A tot Z.

Het financieren van uw BMW is uiteraard mogelijk bij AutoVitel, U kunt kiezen uit een ruime selectie rijk uitgeruste BMW’s. Vraag uw offerte aan op maat en wij streven ernaar om u, tijdens werktijden, binnen 2 uur van antwoord te voorzien.

Inruil van uw auto is mogelijk bij AutoVitel. Wanneer u klikt op de door u gewenste auto kunt u klikken op de button ‘inruilvoorstel’ Na het invullen van uw gegevens streven wij ernaar om u, tijdens werktijden, binnen 2 uur van antwoord te voorzien. U bent uiteraard ook van harte welkom bij AutoVitel zodat wij uw auto in het echt kunnen bezichtigen en u direct een voorstel kunnen doen.

Annulering is niet mogelijk als u een definitieve reservering heeft geplaatst via de internetsite van AutoVitel Rental. Indien u nog niet wenst te reserveren maar enkel informatie wenst aan te vragen kunt u dit doen door op de rode button informatie aanvragen te klikken en uw vragen in te vullen. U krijgt dan per omgaande antwoord op uw vragen per email.

Onder het kopje onderhoud op onze website kunt u direct een offerte aanvragen. Wij streven ernaar om u, tijdens werktijden, binnen 2 uur van antwoord te voorzien.

U kunt bij AutoVitel wachten op een APK keuring onder het genot van een kop koffie in onze wachtruimte. Een wachtruimte met sfeer waar u zich gelijk thuis voelt. Ook kunt u gebruik maken van onze televisie en voor u het weet is uw auto weer gekeurd.

U kunt bij AutoVitel kiezen uit drie garantiepakketen.
AutoVitel Basis Pakket: 195 Euro
1 maand garantie motor en bak AutoVitel voorwaarden
Tenaamstelling
Vloeistoffen check
Accu check
Wassen en stofzuigen

AutoVitel Basis Plus Pakket: 345 Euro
3 maanden garantie motor en bak AutoVitel voorwaarden
Tenaamstelling
Vloeistoffen check
Accu check
Wassen en stofzuigen
APK minimaal nog 9 maanden geldig

AutoVitel Bovag Pakket: 750 Euro
6 maanden volledige Bovag garantie
Tenaamstelling
Vloeistoffen check
Accu check
Wassen en stofzuigen
Nieuwe APK
Benodigde onderhoudsbeurt

Het uitvoercertificaat is het belangrijkste document als u een voertuig wilt exporteren. Dit document dient als bewijs dat het voertuig voor export geregistreerd is. Het voertuig mag vanaf nu niet meer op de openbare weg rijden zonder een exportkenteken.

Wij kunnen zorgen voor alle documenten die nodig zijn voor export. Informeer vooraf naar de kosten omdat deze per land kunnen verschillen. Laat ons weten of u de auto wilt vervoeren op een trailer of dat u over de weg terug naar huis wilt rijden.

U kunt op klantenvertellen de reviews vinden van AutoVitel. AutoVitel streeft altijd naar het hoogst haalbare en gaat natuurlijk altijd voor een 10.Naar klantenvertellen

Voor voertuigen die naar landen buiten de Europese Unie worden geëxporteerd moet een EAD/EX-A Douanedocument worden aangevraagd dat aan de EU -grens wordt afgestempeld. Het document dient als bewijs dat het voertuig daadwerkelijk de Europese Unie heeft verlaten en tegen BTW nultarief is geleverd. Laat ons weten welke grenspost u passeert bij verlaten van de EU in verband met verplichte vermelding op het EAD douanedocument.

Eventuele schade aan de auto valt onder het eigen risico van de huurder, en niet dat van de autoverhuurder. Als de schade is toegebracht door een externe partij, zorg er dan voor dat deze schuld bekent en het schadeformulier ondertekent, zodat de herstelkosten kunnen worden verhaald via de verzekering van de tegenpartij.

Bij een grote onderhoudsbeurt wordt het volgende vervangen:
- Olie
- Oliefilter
- Carterplugring
- Interieurfilter
- Luchtfilter
- Brandstoffilter ( bij dieselmotoren )
- Bougies ( bij benzine motoren )
- & een APK keuring indien dit van toepassing is.

Bij een kleine onderhoudsbeurt wordt het volgende vervangen:
Olie
Oliefilter
Carterplugring & Interieurfilter

Een kleine onderhoudsbeurt duurt ongeveer 1,25 en ook nu kunt u wachten in onze wachtruimte onder het genot van een kop koffie.

AutoVitel heeft een werkplaats uurtarief van € 55,-- EX BTW / € 66,55 INCL. BTW

Showroom:
Maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 17.15 uur
Zaterdag: 09.30 tot 16.00 uur

Werkplaats
Maandag t/m vrijdag: 08.30 tot 17.15 uur
Zaterdag: Gesloten

Autoverhuur & Shortlease
Maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 17.15 uur
Zaterdag: Gesloten

De personenwagens die AutoVitel Rental hebben diverse kleuren. Indien een bedrijf meedere auto's wenst te huren is het in overleg mogelijk om meerdere auto's in dezelfde kleur in te zetten. De bedrijfswagens die AutoVitel Rental inzet zijn allen wit van kleur zonder reclame.

Alle voertuigen van AutoVitel zijn 100% dealer onderhouden. AutoVitel koopt al zijn voertuigen van leasemaatschappijen en hebben een onderhoudsverleden bij een officiële dealer. AutoVitel levert zijn auto’s daarom ook altijd af met een onderhoudsboekje / onderhoudsuitdraai van de leasemaatschappij.

Nee. Alle voertuigen van AutoVitel Rental zijn reclamevrij en nooit voorzien van schreeuwende reclameteksten.

“Gisteren mijn auto weer opgehaald na de jaarlijkse onderhoudsbeurt bij Autovitel. Weer zeer tevreden naar huis gegaan. Je wordt keurig op de hoogte gehouden en ik kan weer met een gerust hart met mijn auto rijden. Bedankt Autovitel en tot volgend jaar!”

N. Van Rijswijk

Klantenbeoordelingen

9.3

“Een bedrijf waar je met een betrouwbaar gevoel en een gerust je auto in onderhoud geeft en waar meegedacht wordt om de kosten zo laag mogelijk te houden. Eerlijk helder en duidelijk advies met persoonlijke...”

Kristina Kaatsheuvel
Lees alle reviews