Privacybeleid

Heeft u er ooit bij stilgestaan hoeveel persoonsgegevens u al online hebt gedeeld? De kans is groot dat het veel meer is dan u denkt. Hoe vaak hebt u bijvoorbeeld een persoonlijk account aangemaakt of online een bestelling geplaatst? Niet alle informatie is even gevoelig voor criminaliteit en ook niet alle data leidt direct naar u, maar toch. Wij nemen liever het zekere voor het onzekere.

AutoVitel doet er alles aan om te voorkomen dat uw gegevens in handen vallen van hackers of onbetrouwbare partijen. Al onze data, en dus ook die van u, bewaren we op een beveiligde database. En we geven persoonsgegevens ook nooit door aan derden voor commerciële doeleinden. Vanzelfsprekend, blijft u te allen tijde eigenaar van uw eigen persoonsgegevens. Dat houdt in dat u ze altijd mag inzien, wijzigen of verwijderen. Ook beloven wij dat als wij uw data willen gebruiken we u daarvoor eerst om toestemming vragen.

Dit privacy & cookiebeleid is van toepassing op het gebruik van onze website en onze dienstverlening. Ons beleid voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG). Deze schrijft voor dat we onze klanten en websitebezoekers moeten informeren over welke persoonsgegevens we verzamelen, waarom, wat we er mee doen, wie er mee werken en onder welke voorwaarden. Ook leggen we uit hoe en waar we de data bewaren en beschermen tegen misbruik en aanvallen van buitenaf.

De AVG wil dat we nog veiliger werken met persoonsgegevens. De nieuwe wet geeft inwoners van de Europese Unie meer rechten, waardoor we nu nog meer controle hebben over onze eigen data. Welke rechten dit zijn, en hoe je er gebruik van kunt maken lichten we toe. Wilt u nog meer weten over de AVG? Meer informatie vindt u op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens. Heb je nog vragen, opmerkingen of wil je een beroep doen op uw rechten, neem dan contact met ons op. Onderaan vindt u onze contactgegevens.

Gegevensverwerking

Zonder dat u het misschien door hebt, laat u tijdens een bezoek aan onze website gegevens achter. Hieronder kunt u lezen welke data we van u hebben en wat we er mee doen.

Verkeersgegevens

Als u onze website bezoekt, worden er ook verkeersgegevens opgeslagen. Denk aan data over uw leesgedrag. Deze gebruiken we om onze website nog gebruiksvriendelijker te maken en content te maken die u aanspreekt. De verkeersgegevens zijn overigens anoniem en zeggen dus niets over wie u bent.

Derde partijen

Voor sommige werkzaamheden zoals de boekhouding werken we samen met externe partijen. Deze partijen hebben allemaal een verwerkersovereenkomst met ons afgesloten waarmee ze beloven dat ze zich ook aan de privacyregels houden. Ook hier geldt dat als ze uw gegevens voor een ander doel willen gebruiken, ze ons eerst moeten informeren zodat we u om toestemming kunnen vragen.

Strafrechtelijk onderzoek

Soms zijn we wettelijk verplicht om gegevens te delen in verband met een fiscaal of strafrechtelijk onderzoek van overheidswege. We maken gebruik van alle mogelijkheden die de wet ons biedt om ons er tegen te verzetten.

Hoe lang bewaren we uw data?

Wij houden ons aan de (wettelijke) bewaartermijnen die daarvoor staan.

Data in veilige handen

Uw data is bij ons veilig. Dat geldt dus ook als u ons benadert via het contactformulier. Uw bericht en uw gegevens worden via een beveiligde verbinding verstuurd en opgeslagen op beveiligde servers. U herkent de beveiligde SSL-verbinding aan het groene slotje linksboven in de browser.

Gebruik cookies

Wanneer u onze website bezoekt, geeft u automatisch toestemming voor het ontvangen van cookies. Cookies zijn tijdelijke tekstbestandjes met computercode die ervoor zorgen dat onze website u herkent bij een volgend bezoek. De cookies worden automatisch door uw browser opgeslagen op de harde schijf van uw computer. Zo hoeft u niet telkens opnieuw dezelfde informatie in te voeren wanneer u ons online bezoekt. Daarnaast kunnen we u met deze informatie een persoonlijk advies geven op basis van eerdere bezoeken.

Maar ook voor ons, AutoVitel zelf, zijn cookies handig. Met behulp van de cookies krijgen wij inzicht in het gebruik van onze website, maar we zetten de cookies ook in voor marketingdoeleinden. Zo maakt Google Analytics op basis van informatie voor ons een analyse van onze website. Hiermee kunnen we onze website en diensten verbeteren en aanpassen aan de wensen van onze bezoekers.
Onze cookies verzamelen overigens geen persoonlijke informatie. Als u toch liever geen cookies wilt ontvangen tijdens het bezoeken van de website van AutoVitel.nl kunt u de instellingen voor de cookies aanpassen in de browser en onze cookies en JavaScript uitschakelen. Echter, let op want de meeste websites werken niet optimaal wanneer u de cookies uitschakelt.

Sommige cookies worden verwijderd bij het afsluiten van de browser. Andere (bijvoorbeeld die met inloggegevens) kunnen jaren op uw computer blijven staan als u ze niet verwijdert.

Hoe wijzigt u de cookie voorkeuren?

Het is niet aan te bevelen omdat de website niet optimaal werkt, maar u kunt de cookies en Javascript uitschakelen in de browser. Elke browser heeft een eigen handleiding. Zoek hieronder uw browser.

Lees meer over het verwijderen van de cookies in de volgende links:

We onderscheiden 3 soorten cookies:

  • Functionele cookies
  • Analyserende cookies
  • Marketing cookies

Hieronder lichten we de verschillende cookies toe.

Functionele cookies

Functionele cookies zijn vooral bedoeld om het winkelen of zoals in dit geval het bezoeken van de website zo aangenaam mogelijk te maken. Zo zijn de cookies nodig om in te loggen in een persoonlijk account of om reviews te bekijken.

Cookienaam Geplaatst door Verloopt na Doel
PHPSESSID AutoVitel.nl 1 jaar Deze cookie zorgt ervoor dat de website werkend blijft.
splashscreen AutoVitel.nl 1 dag Deze cookie houdt bij of u al gebruik heeft gemaakt van de splashscreen of niet.
euCookieConcent.refused AutoVitel.nl 1 maand Deze cookie onthoudt uw keuze om cookies met tegen te houden die persoonlijke gegevens opslaan die terug te leiden zijn naar een natuurlijk persoon.
euCookieConcent.accepted AutoVitel.nl 1 jaar Deze cookie onthoudt uw toestemming om cookies te plaatsen die persoonlijke gegevens opslaan die terug te leiden zijn naar een natuurlijk persoon.

Analyserende cookies

Met analyserende cookies wordt kennis opgedaan waarmee een website kan worden verbeterd. De cookies houden bij hoe de website wordt gebruikt. Analyserende cookies, zoals Google Analytics, zorgen ervoor dat bezoekers informatie nog beter en sneller kunnen vinden.

Cookienaam Geplaatst door Verloopt na Doel
_ga AutoVitel.nl AutoVitel.nl 2 jaar Deze cookie zorgt ervoor dat de website werkend blijft.
_gat_UA-##### AutoVitel.nl 10 min Bepaalt de aanvraag ratio naar Google Analytics voor drukbezochte websites

VWO

Wij gebruiken VWO om tests uit te voeren en hierbij houden we gebruikersinformatie bij. Deze informatie is anoniem en gebruiken wij niet om u aanbiedingen te kunnen doen maar wel om onze website te verbeteren.

Cookienaam Geplaatst door Verloopt na Doel
vwo_uuid_v2 VWO VWO 1 jaar Deze cookie geeft een uniek ID aan elke bezoeker en wordt gebruikt om bezoekers te segmenteren.
debug_vis_opt_exp_EXPERIMENT_ID_combi VWO 1 maand Deze cookie wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat een bezoeker altijd de juiste variant van bijvoorbeeld een A/B-test te zien krijgt.
debug_vis_opt_exp_EXPERIMENT_ID_goal_GOAL_ID VWO 1 week Deze cookie wordt aangemaakt als er een vooraf ingesteld doel bereikt is binnen een experiment.
debug_vis_opt_s VWO 6 maanden Deze cookie houdt bij of de gebruiker een nieuwe of terugkerende bezoeker is voor een bepaald experiment.
debug_vis_opt_test_cookie VWO Sessie Deze cookie controleert of cookies toegestaan zijn door de gebruiker of niet.
debug_vwo_uuid VWO 1 jaar Deze cookie geeft een uniek ID aan elke bezoeker en wordt gebruikt om bezoekers te segmenteren.

Marketing cookies

Voor marketingdoeleinden worden marketing cookies gebruikt. Ze houden het zoek- en leesgedrag van de websitebezoekers bij. Op basis hiervan kunnen persoonlijke aanbiedingen worden gedaan, zoals een gepersonaliseerde nieuwsbrief of acties via partnersites en op social media

Welke cookies worden gebruikt tijdens een AutoVitel-sessie:

Cookienaam Geplaatst door Verloopt na Doel
_fbp AutoVitel.nl 2 uur Deze cookie word geplaatst om te kunnen zien hoe onze bezoekers vanuit facebook op de website navigeren

Heeft u nog vragen of wilt u gebruik maken van een van de rechten? Stuur dan een e-mail naar info@autovitel.nl of gebruik het contactformulier op onze website.

U kunt ook een brief sturen aan:
AutoVitel
Elzenweg 39
5144 MB Waalwijk