waterpomp-vervangen-mini
Header Image 0
  • 44 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk service
  • Persoonlijk service
  • Leasen en financieren
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Waterpomp MINI vervangen

Waterpomp vervangen MINI

Indien de waterpomp van uw MINI gebreken vertoont herkent u dit vaak aan koelvloeistofverlies, warm lopende motor of een “zeurend” / “zagend” geluid wat onder de motorkap van uw MINI vandaan komt. Indien u soortgelijke problemen ervaart bij uw MINI neem dan snel contact op met de MINI specialisten van AutoVitel om een diagnose te laten stellen. Mocht het nodig zijn om uw waterpomp te vervangen kunnen de gespecialiseerde MINI monteurs van AutoVitel dit, voor een vooraf geoffreerde prijs, vakkundig oplossen.

Veelgestelde vragen

Wat is een waterpomp?

  • Een waterpomp is een belangrijk onderdeel voor het koelen van de motor. Zonder de waterpomp zal de motor oververhit raken en het uiteindelijk begeven. Het is daarom voor de motor essentieel dat de waterpomp goed werkt. Van de motor tot aan de radiateur loopt het koelsysteem van de motor, dit systeem bestaat uit een gesloten circuit. In dit circuit zit koelvloeistof. Koelvloeistof is water dat is gemengd met antivries en andere stoffen die ervoor zorgen dat de motor niet oververhit raakt. De waterpomp zorgt ervoor dat de koelvloeistof rond wordt gepompt, zodat het nadat het is opgewarmd bij de motor, afkoelt bij de radiateur.

Wat moet ik doen als het koelvloeistoflampje brandt?

  • Er zijn verschillende oorzaken voor een brandend koelvloeistoflampje:
  • Het koelvloeistofpeil kan te laag zijn. Wanneer de koelvloeistof al een tijdje niet is bijgevuld is dit een logisch gevolg. U kunt de koelvloeistof zelf bijvullen of het laten doen bij de garage.
  • De waterpomp is lek. Extra symptomen die u in dit geval kan merken zijn: een klein plasje gekleurde vloeistof onder uw MINI, een oververhitte motor of een zeurend geluid onder uw motorkap. Herkent u een van deze symptomen? Dan is het verstandig om een afspraak te maken met de MINI-technici van AutoVitel. Zij detecteren of de waterpomp inderdaad lek is en stellen een offerte op om deze te laten repareren.

Wat kost het vervangen van de waterpomp in mijn MINI?

  • Het vervangen van een waterpomp is een arbeidsintensieve klus. De kosten zijn sterk afhankelijk van het soort MINI dat u rijdt. Bij de meeste modellen zal het vervangen van de waterpomp flink wat tijd kosten. De gemiddelde kosten van het vervangen van een waterpomp liggen tussen de €700 en €1200.

Werkplaatsafspraak plannen?

Morgen Internet - Zorgeloos website