Header Image 0
 • 44 BMW's en MINI's op voorraad
 • Erkende BMW en MINI garantie
 • Persoonlijk service
 • Persoonlijk service
 • Leasen en financieren
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Wervelkleppen inlaatspruitstuk BMW reviseren

Wervelkleppen inlaatspruitstuk reviseren BMW

Jonge BMW-dieselmotoren zijn voorzien van een inlaatspruitstuk met wervelkleppen. Een wervelklep, ook wel swirl flap genoemd, is een kleine vlinderklep dat zich in het inlaatspruitstuk net voor de inlaatopening in de cilinderkop van een BMW bevindt. Wervelkleppen zijn ontworpen om wervelingen in de lucht te creëren om het mengen en uitstoten van brandstof en lucht bij lage snelheden te verbeteren. Bij lichte belasting, zoals stilstaand bij een verkeerslicht, langzaam rijden of schakelen, wordt de klep (gedeeltelijk) gesloten. Bij hoge belasting, wanneer de motor tot het uiterste wordt geduwd, gaan de kleppen volledig open om de luchtstroom en het vermogen te maximaliseren.

Veelgestelde vragen

Hoe herken ik problemen aan de wervelkleppen van mijn BMW?

 • Defecte of vervuilde wervelkleppen (ook wel swirl flaps) laten duidelijke symptomen zien:
 1. Het vermogen van de motor kan flink afnemen
 2. De BMW zal een foutmelding laten zien
 3. De BMW kan overmatig roken
 4. Het brandstofverbruik zal verhogen
 5. De BMW kan schokken

Wat zijn de gevolgen van vervuilde wervelkleppen in het inlaatspruitstuk?

 • Defecte of vervuilde wervelkleppen kunnen de motor van uw BMW ernstig beschadigen. Het kan ook leiden tot slechte prestaties tijdens het draaien van de motor. Na verloop van tijd worden alle swirl flaps bedekt met koolstof- en olieafzettingen. Dit komt van het EGR- en ventilatiesysteem. Dit vergroot de maat van de kleppen en verkleint de interne maat van het inlaatspruitstuk. Uiteindelijk leidt dit tot verminderde prestaties en efficiëntie van de motor.

Hoe ik kan ik de problemen met de wervelkleppen van mijn BMW oplossen?

 • Als u een probleem vermoedt met het inlaatspruitstuk van uw BMW, neem dan contact op met onze AutoVitel-werkplaatsmanager. BMW-technici van AutoVitel kunnen 8 van de 10 inlaatspruitstukken uitrusten met volledig nieuwe binnenwerken. Dat betekent dat u een stuk minder geld kwijt bent dan wanneer u een compleet nieuw inlaatspruitstuk voor uw BMW zou moeten bestellen.

Werkplaatsafspraak plannen?

Morgen Internet - Zorgeloos website